Mobirise Website Builder
Kako produljiti sezonu kupanja u vašem bazenu

Rujan u većini kontinentalne Hrvatske označava kraj sezone kupanja u bazenima na otvorenom i njihovo spremanje za zimski san do sljedeće sezone.
No, to ne mora biti tako.

Kako bi osigurali korištenje bazena tijekom cijele godine, potrebno je ugraditi neki oblik sustava ili uređaja za grijanje bazena. Postoje različiti sustavi grijanja kao što su izmjenjivači topline, elektrogrijači i toplinske pumpe. Pri odabiru rješenja koje najbolje odgovara vašem načinu života i koje je ujedno najisplativije, morate voditi računa o određenom broju kriterija te procijeniti, ne samo cijenu sustava grijanja, već i godišnji trošak potrošnje energije.

Izmjenjivači topline

Izmjenjivači topline koriste prirodni plin iz kotla, propan ili gorivo za zagrijavanje vode u bazenu. Uspostavlja se vodeni krug u kojem voda iz bazena prolazi kroz kotao, zagrijava se, a zatim se vraća u bazen. To je vrlo siguran sustav, budući da oprema ima sigurnosni uređaj koji automatski isključuje plin ako se plamen ugasi.
Korištenje fosilnih goriva za zagrijavanje vode u bazenu je najskuplji način zbog čega se ova vrsta grijanja preporučuje se samo za male bazene do 150m3. 

Toplinske pumpe

Jedan od najisplativijih sustava na tržištu su toplinske pumpe koje skupljaju toplinu koja je prirodno prisutna u zraku prije nego što je pretvore i vrate u vodu bazena. Prije same kupnje, informirajte se koje pumpe zadovoljavaju standarde koji su na snazi. Ne zaboravite usporediti različite toplinske pumpe s istim svojstvima kako bi najbolje izabrali onu koja odgovara baš vama. Uz toplinsku pumpu, preporučuje se i kupnja termičkog prekrivača s mjehurićima radi održavanja temperature vode.

Elektrogrijači bazena

Električni grijači koriste se za zagrijavanje i održavanje temperature vode u bazenu pomoću električne energije. Odličan su omjer cijene i kvalitete, a bazen u prosjeku zagrijavaju brže od toplinskih pumpi. Treba naglasiti i relativno mali prostor potreban za instalaciju, jednostavnu instalaciju i minimalno održavanje.

Nadstrešnice za bazen

Nadstrešnica za bazen, zbog svog stakleničkog učinka, može biti jednostavna, ali učinkovita mogućnost za grijanje vode za kupanje. Nadstrešnice štite bazen od padalina, lišća i ostalih neželjenih stvari koje vjetar može donijeti u vaš bazen i time osiguravaju jednostavnije održavanje. Osim čistoće, zbog manjeg isparavanja vode, nadstrešnice doprinose i manjim troškovima dopunjavanja bazena vodom.

Za sva pitanja i informacije o dodatnoj opremi za vaše bazene, Aqua Team stručnjaci stoje na raspolaganju. Obratite nam se na bazeni@aquateam.hr

AquaTeam
NAZIV I SJEDIŠTE TVRTKE

AQUA TEAM d.o.o.
Zoranićeva 61, 21210 Solin
OIB: 33547099006

Pratite nas
RADNO VRIJEME
  • Pon – pet: 7:00 – 15:00
  • Subotom: po dogovoru
PRODAJNI SALON / URED
    Zoranićeva 61, 21210 Solin
    Telefon: +385 021 681 995
    Mobitel: +385 91 566 1180
    E-mail: bazeni@aquateam.hr