Održavanje bazena

Nudimo održavanje bazena po najvišim standardima

Voda koju koristimo u bazenu mora biti čista i bistra, te mora zadovoljiti postavljene zahtjeve kvalitete i pod najvećim opterećenjem kupača. Da bismo postigli dobre higijenske uvjete, vodu u bazenu moramo redovno kontrolirati te održavati.

Cirkulacijom vode kroz filter ona se pročišćava, ali filtracija sama po sebi nije dovoljna te se osim toga dno bazena čisti četkom i usisavačem, a površina mrežicom za hvatanje prljavštine. Osim mehaničkog i fizičkog čišćenja bazena od zagađivača iz okoline, bazensku je vodu potrebno i kemijski balansirati.

Najvažniji faktor u održavanju kvalitete vode u bazenu je pH vrijednost. Ona nam govori je li voda kisela, lužnata ili neutralna. Idealna vrijednost pH u bazenu mora biti između 7.0 i 7.6 jer pri toj vrijednosti voda ne uzrokuje iritacije niti taloženje kamenca, a efikasnost kemijskih proizvoda kojima tretirate bazensku vodu je optimalna.

Nakon što smo uravnotežili pH vrijednost, vodu je potrebno dezinficirati. Najčešće korišteno sredstvo za dezinfekciju bazenske vode je klor koji dolazi u različitim oblicima (kao tekućina, tablete, granulat…). O kojem god obliku se radi moramo paziti da je količina klora u vodi optimalna kako bi se uništile bakterije i osigurala bistra voda. Dezinfekciju vode također možemo vršiti i aktivnim kisikom. 

Priprema za zimu

 1. Uklonite svu bazensku opremu iz bazena te ju spremite na sigurno i suho mjesto

 2. Ispraznite vodu iz bazena

 3. Pustite zrak kroz cijevi kako bi sva voda izašla van

 4. Dodajte kemikalije kako biste usporili nastanak algi

 5. Prekrijte bazen

Prije ponovnog korištenja obavezno očistite ostatke, očetkajte površine bazena i uravnotežite kemiju vode u bazenu. Pokrenite automatski čistač bazena za dubinsko čišćenje, kako sitnih tako i velikih krhotina. Ispraznite košaru pumpe za bazen i isperite ili očistite filter bazena. Za brzo čišćenje najbolje je kontaktirati stručnjaka za bazen koji može učiniti sve navedeno prije ponovnog korištenja.

AquaTeam
NAZIV I SJEDIŠTE TVRTKE

AQUA TEAM d.o.o.
Zoranićeva 61, 21210 Solin
OIB: 33547099006

Pratite nas
RADNO VRIJEME
 • Pon – pet: 7:00 – 15:00
 • Subotom: po dogovoru
PRODAJNI SALON / URED
  Zoranićeva 61, 21210 Solin
  Telefon: +385 021 681 995
  Mobitel: +385 91 566 1180
  E-mail: bazeni@aquateam.hr